Hopp til innhold

Finnes det bjørnedyr i Trillemarka?

Garantert, men hvilke arter? Det skal vi forsøke å finne et svar på i vårt prosjekt. Dessverre kunne vi ikke ta prøver inne i naturreservatet i år ettersom samletillatelsen ikke kom på plass i tide på grunn av en misforståelse. Lokaliteten vi besøkte og som vi ga navnet 'Tardigrade heaven' må derfor hvile til en senere anledning. Rett nord i Heimseteråsen, utenfor verneområdet, fant vi allikevel et fint sted blant grantrær, rogn og bjørk i en bratt skråning. Prøvene ble tatt og vi returnerte rimelig fornøyd til Fritidstunet nær Prestfoss, en perfekt overnattingsplass i Sigdal.

Mosekledde steiner i 'Tardigrade heaven'. Foto: Torbjørn Ekrem CC-BY.
Fjærmose (Ptilium crista-castrensis) i 'Tardigrade heaven'. Foto: Torbjørn Ekrem CC-BY.
Lokaliteten vi samlet i nord for verneområdet på Heimseteråsen. Foto: Torbjørn Ekrem CC-BY.
Publisert Kategorier Aktuelt, Skog

Om Torbjørn Ekrem

Professor i entomologisk systematikk ved NTNU Vitenskapsmuseet. Jobber med taksonomi og fylogeni på insekter, spesielt fjærmygg. Underviser i biosystematikk ved NTNU og er koordiantor for det norske nettverket for DNA-strekkoding, NorBOL (www.norbol.org).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *