Hopp til innhold

Ny bjørnedyrslekt for vitenskapen funnet i Norge

I forbindelse med prosjektet Bjørnedyr i norske skoger ble det samlet bjørnedyr fra Geiteknottane naturreservat og Førland/Sletthei landskapsvernområde som ikke kunne tilordnes kjente og tidligere beskrevne arter. Noen var faktisk såpass spesielle at de ikke passet inn i etablerte slekter! Dette fikk prosjektpartner Roberto Guidetti m.fl. til å stusse, og etter grundige genetiske analyser viste det seg at den nye arten tilhører en egen slekt. Denne fikk navnet Paramurrayon, mens arten ble oppkalt etter Norges fremste bjørnedyrekspert Terje Meier. Det fullstendige navnet er altså Paramurrayon meieri og ble nylig ble publisert i tidsskriftet Invertebrate Systematics.

Paramurrayon meieri sett fra undersiden.
Den spesielle overflaten til eggene av Paramurrayon meieri.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *