Hopp til innhold

Feltarbeid i Oppkuven

Endelig er feltarbeidet i prosjektet Bjørnedyr i norske skoger skikkelig i gang. Mandag syvende august møttes Terje, Ingemar, Tommy, Lasse og Torbjørn på Gardermoen og reiste sammen til Oppkuven-smedalen naturreservat for prøvetaking i gammel granskog. Området rundt toppen Oppkuven (704 moh.) er vakkert og tett med mange svært gamle trær, små myrer, pytter og tjern. Ivar Gjerde (NIBIO) hadde pekt ut et par potensielt gode lokaliteter basert på resultatene fra Miljøregistrering i Skog og vi valgte et område noen hundre meter sør for Smaltjern. Her ble det tatt prøver av mose, lav og strølaget.

En svært vellykket første dag i felt. Takk til Fylkesmannen i Buskerud for samletillatelse i Oppkuven-smedalen naturreservat og Løvenskiold Skog for kjøretillatelse i Nordmarka.

En typisk lavprøve fra Oppkuven. Foto Torbjørn Ekrem CC-BY.
Strølaget skal også prøvetas. Prøver med samme areal måles opp og legges i plastposer. Foto: Torbjørn Ekrem CC-BY.
Lasse og Terje samler bjørnedyr i Oppkuven. Foto: Torbjørn Ekrem CC-BY.

 

Publisert Kategorier Aktuelt, Skog

Om Torbjørn Ekrem

Professor i entomologisk systematikk ved NTNU Vitenskapsmuseet. Jobber med taksonomi og fylogeni på insekter, spesielt fjærmygg. Underviser i biosystematikk ved NTNU og er koordiantor for det norske nettverket for DNA-strekkoding, NorBOL (www.norbol.org).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *