Sommerlarm

Og vips så var det over…

By lisemab

Etter en utrolig hyggelig uke har vi nå sendt 20 forskerspirer hjem. Noen av dem har andre aktiviteter i sommerferien, mens andre skal bare ha ferie, reise eller kose seg hjemme.

I dag har vi lekt oss mye. Vi hadde verksted før lunsj der forskerspirene fikk lage sin egen pinnebie og et lite insektshotell som de kan henge opp utenfor huset sitt eller på hytta. Det var godt å sitte og snakke om løst og fast med nye venner mens man laget et lite minne fra uken.

Pinnebier under produksjon. Foto: Ann-Ingeborg Grindhaug, NTNU Vitenskapsmuseet
Pinnebier under produksjon. Foto: Ann-Ingeborg Grindhaug, NTNU Vitenskapsmuseet

Vi lekte også en god stund i museumsparken før vi ordnet utstilling med bilder av alt vi har gjort, forskerskjemaer, funn av arkeologisk og biologisk slag og selvlagde saker og ting. Det var ikke fritt for at det var en litt spent stemning og mange ivrige fjes gledet seg veldig til å vise frem alt de hadde gjort til foreldrene sine.

Spenning i luften. Nesten ikke sånn at man klarer å stå i ro. Foto: Ann-Ingeborg Grindhaug, NTNU Vitenskapsmuseet
Spenning i luften. Nesten ikke sånn at man klarer å stå i ro. Foto: Ann-Ingeborg Grindhaug, NTNU Vitenskapsmuseet

Etter en liten lunsj var det klart for siste økt før foreldrene kom. Lise Mariannfortalte om utstillingen «Dødelig handel» om ulovlig import og eksport av planter og dyr og hvilke konsekvenser dette kan ha for naturen. Det viste seg at dette var et tema forskerspirene var svært engasjert i og gjerne kunne ha snakket mye mer om.

Tenk at for 100 år siden var det 100.000 tigre igjen i verden. Nå er det kun 4000. Foto: Ann-Ingeborg Grindhaug, NTNU Vitenskapsmuseet
Tenk at for 100 år siden var det 100.000 tigre igjen i verden. Nå er det kun 4000. Foto: Ann-Ingeborg Grindhaug, NTNU Vitenskapsmuseet

Og engasjementet bare økte når vi fortsatte inn i et beslektet tema om forsøpling av havet. I rollespillet «Fuglereisen» ble forskerspirene plutselig sjøfugler som ikke alltid hadde en like lett hverdag. For hva skjer når fuglene spiser noe som ikke egentlig er mat? En av forskerspirene mente at dette rollespillet hadde nok nalle foreldre hatt godt av å se også. Og det kan det kanskje hende forskerspiren hadde helt rett i…

Og så avsluttet vi uka med brask og bram, is og diplom.

Vi lederne av Sommerlarm ønsker dere god sommer og gleder oss veldig til å ta imot en ny gjeng forskerspirer på mandag.

 Legg igjen en kommentar