Sommerlarm

Praktisk info 2019

By admin
Bueorm i våtmagasinet
Bueorm i våtmagasinet. Foto: Ann-Ingeborg F. Grindhaug, NTNU Vitenskapsmuseet

Vi byr på fem aktivitetsrike dager for deg som er 10-12 år.

Her blir det spennende besøk i museets egne lokaler, arkeologisk utgraving i ekte middelalderjord, biologiekskursjoner i nærområdet, besøk ved forskningsmiljø ved NTNU, eksperimenter og lek i utstillingene og parken. Sommerklubben foregår altså både utendørs og innendørs . Varighet fra kl. 9:00 – 14:00 hver dag.

DATO: Uke 26: 24. – 28. juni. Max 20 deltakere per uke.
PRIS: Kr 1100,- per person

LUNSJ: Museet stiller med lunsj og frukt hver dag. Det blir enkel servering av brødskiver med vanlig pålegg, juice, melk og saft. Husk å melde fra om matallergi i påmeldingsskjemaet!

PROGRAM:

MANDAG: Museum og det å forske
Vi fokuserer på det å bli kjent med hverandre og museet. Hva vil det si å være forsker? Hva gjør en forsker og hva jobber folk på NTNU Vitenskapsmuseet med? Vi utforsker museet bak kulissene, ser på et par utstillinger og løser noen reale forskerspirenøtter.

TIRSDAG: Arkeologi
Hva gjør en arkeolog? Og hvorfor gjør han eller hun det? Forskerspirene våre blir kjent med arkeologiske metoder og får grave i ordentlig middelalderjord. Kanskje finner de noe skikkelig spennende. Vi skal også følge sporene til Olav Tryggvason og Olav den hellige i middelalderbyen Nidaros.

ONSDAG: Humler, blomster og trær
Vi reiser til NTNU Vitenskapsmuseets egen hage; Ringve botaniske hage. Her skal vi delta på humleskolen og vi skal møte en humleekspert. Hvor bor humlene? Hva spiser de og hvorfor er de så viktige å ta vare på? Vi skal også vandre i hagen og lære om blomster og trær.

TORSDAG: Havet og fjæra
Vi flytter fokus fra over havnivå til under havnivå. Vi får besøk av en forsker som skal lære oss mer om blant annet nakensnegler. Vi reiser til Korsvika og undersøker livet i fjæra. Her skal vi studere tang og småkryp. Kanskje får vi til å artsbestemme dem også.

FREDAG: Skogen, aktiviteter og avslutning
En innholdsrik uke går mot slutten. Siste dag bruker vi til å besøke den utstillingen «Den fantastiske skogen». Vi får besøk av en insektforsker som blir med å fange og studere insekter. Vi tar oss også tid til diverse andre aktiviteter som oppsummerer litt av det vi har holdt på med denne uken. Klokken 13.00 inviterer vi alle foreldre og søsken til avslutning med forskerspirenes egen utstilling, quiz, diplom og is.

PÅMELDING:

Kjøp billetter her

Vi gleder oss til å høre fra deg.

 

Følg med for mer informasjon om program.
For ytterligere informasjon kontakt:

Lise Mariann Alsli
E-post: lise.alsli@ntnu.no
Tlf: 97 19 85 57

eller

Solbjørg Pedersen
E-post: solbjorg.pedersen@ntnu.no
Tlf: 73 59 22 37

 

 


Legg igjen en kommentar