Smultringer i Trollheimen

Å samle på fjelltopper er en flott hobby. Jeg kaller toppene jeg samler på for smultringer.  Det er topper som har to egne høydekurver på kartet.  De ligner en strektegning av <a href="https://blogg.vm.ntnu.no/sansogsamling/2011/05/26/fjelltopper-med-smultringform/#more-'" class="more-link">more »</a>

Å samle på fjelltopper er en flott hobby. Jeg kaller toppene jeg samler på for smultringer.  Det er topper som har to egne høydekurver på kartet.  De ligner en strektegning av nettopp en smultring.

Det startet i 1996 på en tur med en god venn.  På sydenden av Midtre Gjevillvasskamben i Trollheimen sto jeg og pekte ut alle toppene jeg hadde vært på.  «Jeg tar deg aldri igjen», sa kompisen. «Da begynner jeg forfra igjen», svarte jeg, og samlelysten var tent.

Jeg brukte litt over 10 år på å samle de 235 «smultringene» over 1000 meter i Trollheimen. Å samle på fjelltopper har gitt meg mange fantastiske opplevelser.  Trollheimen viste seg å ha en utrolig variert natur. 

Jeg går på tur hele året og tar med teltet så ofte jeg kan.  Jeg liker også å gå på tur alene og setter opp teltet på de fineste overnattingsstedene, av og til helt på toppen. Da kan opplevelsen av solnedgang og soloppgang bli helt spektakulær.

Så hva er det jeg egentlig samler på? Kanskje opplevelser helt utenom det vanlige.  De finner jeg i så fall i Trollheimen, min favorittfjellheim.

Trond, Trondheim