Hekta på scooter

Jeg har alltid vært interessert i å skru og fikse ting. Det er vel litt tilfeldig at det ble scooteren som endte opp som hobby. Den første scooteren min kjøpte <a href="https://blogg.vm.ntnu.no/sansogsamling/2012/08/20/hekta-pa-scooter/#more-'" class="more-link">more »</a>

Produsert av Piaggio i Italia mellom 1968-78. Det ble produsert 51788 av denne modellen

Jeg har alltid vært interessert i å skru og fikse ting. Det er vel litt tilfeldig at det ble scooteren som endte opp som hobby. Den første scooteren min kjøpte jeg da jeg skulle ha meg et rimelig framkomstmiddel til erstatning for bil og motorsykkel. Det var en grønn Bajaj (indisk kopi av Vespa), men jeg fikk raskt lyst på en skikkelig Vespa.

Min første Vespa var en rød GTR. Jeg har i ettertid hatt et par andre scootere (også de av den gamle sorten), men akkurat nå har jeg tre som er i orden og i bruk samt et par prosjekter stående.

Det er nå en gang slik at jeg følger med på bruktmarkedet, og har snublet over et par scootere jeg bare måtte slå til på. Den ene har nå min kone fått etter at jeg har satt den sammen og renovert motor etc.

Det er stas å redde scootere fra å bli skrapet, eller rasert, og jeg synes det er viktig å ta vare på disse gjenstandene. Men jeg må nok bare innse at jeg ikke kan gjøre dette alene…

Jeg ser kanskje ikke på meg selv som en «scooter-samler», men må vel innrømme at hadde pengeboka og plassen vært større, så hadde vel antallet også vært større…

Pål, Trondheim

Tags: ,