Klinkede kopper og kar

Vi er to kamerater som er blitt fasinert over klinkede kopper og kar. Bortsett fra at gjenstandene er gamle, og i seg sjøl vakre, forteller de så mye. De forteller <a href="https://blogg.vm.ntnu.no/sansogsamling/2011/05/12/klinkede-kopper-og-kar/#more-'" class="more-link">more »</a>

Vi er to kamerater som er blitt fasinert over klinkede kopper og kar. Bortsett fra at gjenstandene er gamle, og i seg sjøl vakre, forteller de så mye. De forteller om en tid før bruk- og kastsamfunnet ble et begrep. Da ting ble lappet og reparert samme hva slags materiale det var.

Det spesialiserte håndverket som det var å reparerer det skjøre krustøyet, er imponerende – en forsiktig presisjon kan man skjønne. Et spesialhåndverk man skulle tro var kostbart å få utført, men som det likevel lønte seg å gjøre. Det forteller om et spesialisert samfunn og andre håndverkerlønninger enn dagens.

Vi har forstått hvor flott dette arbeidet er, og har derfor samlet litt på slike reparerte kopper og kar.

Odd Arve fra Sandøy og Ola fra Trondheim