Sommerlarm

Praktisk info 2017

By admin

Vi byr på fem aktivitetsrike dager for deg som er 10-12 år.

Her blir det spennende besøk i museets egne lokaler, arkeologisk utgraving i ekte middelalderjord, biologiekskursjoner i nærområdet, besøk ved forskningsmiljø ved NTNU, eksperimenter og lek i utstillingene og parken. Sommerklubben foregår altså både utendørs og innendørs . Varighet fra kl. 9:00 – 14:00 hver dag.

DATO: Uke 25: 19. – 23. juni og Uke 26: 26. – 30. juni. Max 20 deltakere per uke. OBS: Legg merke til ulik påmelding og ulik aldersfordeling på de to ukene. Les mer om det nedenfor.
PRIS: Kr 1000,- per person (søskenmoderasjon kr 800) i uke 26. Melder du deg på i uke 25 er det gratis.

LUNSJ: Museet stiller med lunsj og frukt hver dag. Det blir enkel servering av brødskiver med vanlig pålegg, juice, melk og saft. Husk å melde fra om matallergi i påmeldingsskjemaet!

PROGRAM:

MANDAG: Museum og det å forske
Vi fokuserer på det å bli kjent med hverandre og NTNU Vitenskapsmuseet. Hva vil det si å være forsker? Hva gjør en forsker og hva jobber folk på NTNU Vitenskapsmuseet med? Vi utforsker noen av magasinene våre, ser på et par utstillinger og løser noen reale forskerspirenøtter.

TIRSDAG: Arkeologi
Hva gjør en arkeolog? Og hvorfor gjør han eller hun det? Forskerspirene våre blir kjent med arkeologiske metoder og får grave i ordentlig middelalderjord. Kanskje finner de noe skikkelig spennende. Vi skal også følge sporene til Olav Tryggvason og Olav den hellige i middelalderbyen Nidaros.

ONSDAG: Humler og blomster
Vi reiser til NTNU Vitenskapsmuseets egen hage; Ringve botaniske hage. Her skal vi delta på humleskolen og vi skal møte en real humlekspert. Hvor bor humlene? Hva spiser de og hvorfor er de så viktige å ta vare på? Vi skal også vandre i hagen, studere blomster og finne ut av hvorfor blomstene er formet som de er.

TORSDAG: Kropp, anatomi og helse
Denne dagen skal vi ta en reise inn i kroppen når vi besøker den store vandreutstillingen Body Worlds Vital. Hvor stort er et hjerte? Og hvordan ser egentlig nervene våre ut? Vi skal også utfordre oss selv i aktivitetsarenaen «Din kropp i bevegelse». Se foreldrebrev for mer informasjon om å forberede seg til utstillingen Body Worlds Vital.

FREDAG: Tråante, aktiviteter og avslutning
En innholdsrik uke går mot slutten. Siste dag bruker vi til å besøke den samiske utstillingen «Hvem eier historien? – Tråante 2017». Hvorfor er det så viktig at vi husker denne delen av historien? Vi tar oss også tid til diverse andre aktiviteter som oppsummerer litt av det vi har holdt på med denne uken. Klokken 13.00 inviterer vi alle foreldre og søsken til avslutning med forskerspirenes egen utstilling, quiz, diplom og is.

PÅMELDING:

Uke 25

I år er uke 25 innlemmet i Trondheim kommunes sommerskoleopplegg. Alle skolebarn i Trondheim kommune har muligheten til å melde seg på gratis via påmeldingsskjema på Starmus Science Camp sine nettsider. Mer informasjon om dette har blitt sendt ut som melding i appen Meldeboka 15. mai. OBS: Denne uken kan kun elever som går i 5, 6. og 7. klasse melde seg på.

Uke 26
For påmelding uke 26 fyller du inn påmeldingsskjemaet til NTNU Vitenskapsmuseet. Du vil deretter få en bekreftelse per e-post og senere også faktura. Her kan også barn som ikke bor i Trondheim kommune melde seg på. 10-12 år. Fullbooket, men tar imot påmeldinger for venteliste.

Vi gleder oss til å høre fra deg.

Følg med for mer informasjon om program.
For ytterligere informasjon kontakt:

Lise Mariann Alsli
E-post: lise.alsli@ntnu.no