NTNU Vitenskapsmuseets blogger

Geologidag

By
Laging av tidslinje

I dag har vi vært ute nesten hele dagen. Vi tok bussen opp til Sverresborg og gikk til Teisendammen. Der fortalte Arnfinn litt om historien til Trondheim, og så lagde vi en 16 meter lang tidslinje som gikk fra år 2011 og 481 millioner år tilbake i tid!

Inne i gruva

Deretter gikk vi til Blyberget. Der finnes det to gruver der det tidligere har blitt funnet svovelkis. Vi satt igang med hammer og fikk løsnet en del steiner fra berget. Disse tok vi med tilbake til museet, slik at vi kan bruke steinene når vi skal lage utstilling senere i uken.

Lunsj ved Theisendammen

Lunsjen nøt vi ved Theisendammen i fint vær. Endene ble nok også mette etter at de ble foret med brød fra matpakkene vi hadde med.

Mikroskop

På hjemturen plukket vi med blomster som vi lå i press da vi kom tilbake til museet. På slutten av dagen fikk vi også se på steinene vi hadde samlet i mikroskop.