NTNU Vitenskapsmuseets blogger

Taksidermi

By
Konsentrerte gutterAlle fikk lage hvert sitt dyr
I dag hadde vi besøk av en taksidermist som fortalte hvordan man stopper ut dyr. Han viste forskjellige bilder av hvordan dyr har blitt stoppet ut, og viste oss hva de fyller dyrene med. Vi så for eksempel bilder fra elgen i museet, og hele prosessen fra den ble skutt til den stod ferdig i museet. Vi fikk også se bilder av hvilke metoder de brukte tidligere ved utstopping av dyr.
Senere på dagen fikk vi lage våre egne dyr. Vi brukte treull og formet kroppen til dyrene med dette. Det ble laget føtter og limt på øyne på dyrene også. Noen limte på pels og fjær på dyrene sine, og de ble veldig fine! Det ble blant annet laget  isbjørn, hamster og ekorn. Dyrene blir vist frem på utstillingen i morgen.  
Her er noen av dyrene som ble laget i dag!