Sommerlarm

2011

By admin

Bilder fra Uke 1

Arnfinn Rokne : 11. juli 2011 15:52 : Arkiv 2011

Leave a response »

Utstillingsdag

: 8. juli 2011 17:17 : Arkiv 2011

Årets sommerlarm er ferdig for i år, og vi sitter igjen med mange opplevelser fra uken som har gått. Vi har vært både arkeologer, biologer, geologer og taksidermister, og det er bidrag fra alt dette i den flotte utstillingen vi har laget. Mange interessante funn er samlet her! Utstillingen står i kjelleren på museet og blir åpen for alle i hele sommer.

Dagen i dag har gått med til å gjøre klar utstillingen. Vi har plukket ut de beste funnene fra uken og hengt opp bilder av det vi har drevet med denne uken. Vi har i tillegg laget is. Vi blandet fløte, melk, vaniljesukker og sukker i en pose. Denne blandingen ble lagt i en annen pose sammen med isbiter og salt. Etter en stund med risting, ble dette til ferdig is.

Klokken 13 hadde vi åpning av utstillingen. Da kom foreldre og søsken hit til museet. De fikk se på alt vi har stilt ut og fikk spise den hjemmelagde isen vår. Det smakte kjempegodt!

Leave a response »

uke27

: 8. juli 2011 15:01 : Arkiv 2011

Mandag

Vi gravde etter gamle greier i en sandkasse:).

Gruppe 3 og 4 ble filmet på TV.

Vi fant mange bein.

Tirsdag

Vi var ved ilabekken.

Vi fanget insekter, fisk og mark.

Onsdag

Vi hugget steiner.

Det var Vulkanitt, Gabbro og blå kvarts.

Torsdag

Vi lagde dyr fra A til Å.

Vi brukte treull, hyssing, stoff , ull og ståltråd.=-D 🙂 XD

Leave a response »

Taksidermi

: 7. juli 2011 16:39 : Arkiv 2011

I dag har vi lært om taksidermi og hvordan man stopper ut dyr. Alle fikk lage sine egne dyr ved hjelp av treull og hyssing . Disse ble pyntet med fjær og pels. Kjempefine dyr!

Vi har også vært ute i sola i dag. Noen spilte kubb, noen gynget og andre gikk på hender og lekte i gresset.

Leave a response »

Torsdag

: 7. juli 2011 14:16 : Arkiv 2011

Vi har laget dyr av treull, ståltråd og stoff eller fjær utenpå. Så spiste vi lunsj, så gikk vi til parken og lekte der. Det var disser, kubbespillet vi turnet når vi kom tilbake spilte vi på mac-en og skrev blogg.:)

Leave a response »

Utedag på Saupstad

: 6. juli 2011 15:56 : Arkiv 2011

Vi hadde en kjempefin tur ute i sola i dag! Vi lærte om ulike bergarter og mineraler som vi fann på turen. Vi målte også opp en tidslinje, og fikk vite hvor gammel steinene er. Lupe ble brukt til å se på de ulike bergartene på nært hold, og til å ta fyr på ark og tørre blader.

Her kommer noen bilder fra geologituren vår:

Leave a response »

Geologidag

: 6. juli 2011 14:14 : Arkiv 2011

I dag hadde vi ikke mye tid,så vi hadde 20 sek på og se på Blub 1.

Så dro vi til Saupstad.Det fant vi masse stein som visste seg og være  over 400 millioner år!!

Vi fant vulkanitt,gabbro og blåkvarts.

Blåkvarrtsen var magnetisk.Vi brukte magneter får og skjekke det.

I gabbro var det to typer mineraler.

Vulkanitt var laget av vulkaner.det sier seg selv…

Det var artig 😉

Hilsen gruppe 1 !!! 🙂

Leave a response »

Fisken Blub 1

Arnfinn Rokne : 5. juli 2011 15:47 : Arkiv 2011

 Stingsilda Blub 1 avgikk desverre med døden i dag, men fikk en verdig begravelse ved Ilabekkens bredd. Rasmus, Brage, Oda, Emilie og Fride sørget for å reise et minnesmerket over denne ukjente helten i vitenskapens historie.

1 Comment »

Ilabekken

Arnfinn Rokne : 5. juli 2011 15:42 : Arkiv 2011

 Etter maten drog vi bort til Ilabekken for å studere insekter og småkryp der. Vi fant masse larver av vårfluer og steinfluer, mark, humler, bier, fluer, marihøner og masse mere. Noen fikk også fisk. De fleste fant små stingsild, men vi fikk også tak i ørretyngel. Den såg litt slapp ut, men når vi satte den ut i bekken igjen så svømte den fint av gårde. På museet studerte vi det vi hadde funnet i mikroskop. Det er ganske sprøtt å stirre en bie rett inn i falsettøyet. Mikroskopet kan virkelig gi oss et gløtt inn i en annen vedren.

Leave a response »

I kjeller og loft på Vitenskapsmuseet

Arnfinn Rokne : 5. juli 2011 15:32 : Arkiv 2011

Før lunsj i dag fikk vi kikke inn i museet sine magasin. På loftet og i kjelleren er det masse utstoppa fugler og dyr fra hele verden.  Mange av dem er over hundre år gamle. På loftet er det veldig mange spennende, eksostiske dyr og vi fikk se pradisfugler, mammuttann, tiger, neshorn og masse annet rart.

Vi fikk også se mange gjenstander fra arkeologisamlingene.  Arkeologene Jenny og Grethe fortalte om stein-, bronse- og jernalderen. De hadde med flintkniver, sverd, bronseøkser og masse mer som vi fikk holde selv.

Leave a response »

Midtnytt

Arnfinn Rokne : 5. juli 2011 08:22 : Arkiv 2011

Jammen kom vi på Midtnytt også. Etter ca. 7 minutter kommer et kjempefint innslag fra arkeologidagen på Sommerlarm. http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/752815/

1 Comment »

Arkeologidag

: 4. juli 2011 15:23 : Arkiv 2011

Arkeologidag

I dag hadde vi vår første dag på Sommerlarm. På begynnelsen av dagen ble vi delt inn i grupper og vi fikk hver vår t-skjorte fra Vitenskapsmuseet.

I dag har vi hatt arkeologidag. Vi har vært arkeologer og gravd i middelalderjord. Det ble gjort flere spennende funn, blant annet flint, bein og steiner.

Vi har også testet et nytt Iphone-spill om Vitenskapsmuseet. Spillet gikk ut på at vi fikk ulike oppgaver fra hver utstilling. Vi måtte derfor gå rundt på museet og lete etter løsningen på oppgavene. Det var et veldig morsomt spill som vi lærte mye av!

Se på Midtnytt i kveld! Der blir det en reportasje fra arkeologiutgravingen vår klokken 18.40.

Arkeologene

På leting etter spennende funn

Ett av funnene

1 Comment »

Utstillingsdag

: 1. juli 2011 16:38 : Arkiv 2011

Noen av dyrene som ble laget

Nå er siste dag med Sommerlarm over. I dag har vi jobbet med sommerutstillingen til museet.  Mye av det vi har samlet i løpet av uken, ble satt sammen til en utstilling i matpakkerommet på museet. Her har vi samlet noen av funnene fra arkeologidagen, geologidagen og turen til Ilaparken. I tillegg har vi hengt opp bilder fra de ulike aktivitetene denne uken. Denne utstillingen blir åpen for alle som er på museet i sommer.

Noen av dyrene som ble laget på torsdag

Vi prøvde også å lage hjemmelaget is i dag. Ved å blande melk, fløte, sukker og vaniljesukker sammen og kjøle ned blandingen med isbiter og salt, skulle vi få laget fløteis. Dette ble mislykket, blandingen ble ikke til is. Isblandingen var likevel veldig god å spise!

På slutten av dagen kom foreldre, søsken og besteforeldre på besøk. De fikk se på utstillingen og fikk kaffe og is.  Det ble laget en ekstra utstilling med dyrene som ble laget denne uken, slik at familiene skulle få se alt vi har gjort denne uken. Til slutt fikk alle deltakerne en Sommerlarm-diplom.

Takk for en innholdsrik uke!

En del av utstillingen

Leave a response »

Taksidermi

: 30. juni 2011 15:55 : Arkiv 2011

Konsentrerte gutterAlle fikk lage hvert sitt dyr

I dag hadde vi besøk av en taksidermist som fortalte hvordan man stopper ut dyr. Han viste forskjellige bilder av hvordan dyr har blitt stoppet ut, og viste oss hva de fyller dyrene med. Vi så for eksempel bilder fra elgen i museet, og hele prosessen fra den ble skutt til den stod ferdig i museet. Vi fikk også se bilder av hvilke metoder de brukte tidligere ved utstopping av dyr.
Senere på dagen fikk vi lage våre egne dyr. Vi brukte treull og formet kroppen til dyrene med dette. Det ble laget føtter og limt på øyne på dyrene også. Noen limte på pels og fjær på dyrene sine, og de ble veldig fine! Det ble blant annet laget  isbjørn, hamster og ekorn. Dyrene blir vist frem på utstillingen i morgen.  

Her er noen av dyrene som ble laget i dag!

1 Comment »

Geologidag

: 29. juni 2011 18:16 : Arkiv 2011

Laging av tidslinje

I dag har vi vært ute nesten hele dagen. Vi tok bussen opp til Sverresborg og gikk til Teisendammen. Der fortalte Arnfinn litt om historien til Trondheim, og så lagde vi en 16 meter lang tidslinje som gikk fra år 2011 og 481 millioner år tilbake i tid!

Inne i gruva

Deretter gikk vi til Blyberget. Der finnes det to gruver der det tidligere har blitt funnet svovelkis. Vi satt igang med hammer og fikk løsnet en del steiner fra berget. Disse tok vi med tilbake til museet, slik at vi kan bruke steinene når vi skal lage utstilling senere i uken.

Lunsj ved Theisendammen

Lunsjen nøt vi ved Theisendammen i fint vær. Endene ble nok også mette etter at de ble foret med brød fra matpakkene vi hadde med.

Mikroskop

På hjemturen plukket vi med blomster som vi lå i press da vi kom tilbake til museet. På slutten av dagen fikk vi også se på steinene vi hadde samlet i mikroskop.

6 Comments »

Dag 2: Biologi og arkeologi

: 28. juni 2011 18:21 : Arkiv 2011

I dag har vi fått sett mye forskjellig. På begynnelsen av dagen lærte vi litt om arkeologi. Vi fikk se ulike gjenstander fra museets samlinger, gjenstander fra både steinalder, bronsealder og jernalder.

Utstoppede fugler

Omvisning i magasinene

Vi fikk også en omvisning i magasinene, der vi fikk se mange utstoppede dyr, skjeletter og fugler fra  hele verden.

Etter lunsj dro vi til Ilaparken. Der lette vi etter insekter og småkryp, som vi fanget med håv. Det ble fanet insekter i Ilabekken og i parken. Veps og sommerfugl var blant funnene på land. Vi tok med insektene til museet og så på disse i mikroskop.

Klar til å fange insekter!

På leting etter insekter

Jentene har funnet noen småkryp i bekken

5 Comments »

Arkeologidag

: 28. juni 2011 18:20 : Arkiv 2011
Første dag med Sommerlarm er nå ferdig. Det ble delt inn i grupper og alle fikk hver din t-skjorte på begynnelsen av dagen. I dag har det vært arkeologidag, og alle har fått prøvd seg som arkeologer.  Det ble gjort mange spennende funn som ble tatt med tilbake til museet. I dag har vi også testet et nytt Iphone-spill, med ulike spørsmål fra utstillingene på Vitenskapsmuseet. Her kommer noen bilder fra utgravningene i Elvegata:

Jentene prøver seg som arkeologer

På leting etter funn

 

Noen funn

10 Comments »
« Page 1 »

Kommentarer

Emil 01 jul 2011

minecraft!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Hade!!!!!!!!!!!!!!

Emil 01 jul 2011

Hallo alle sammen! Bilde gruppa! Sofagris er kul! Ikke plag meg! Blææææææææææææææææææææææææ!!!!! Hallo alle sammen! Vi er i det franske teltet! Jeg heter mil ustafson!
Bæ bæ lille lam har du noe ull, ja ja kjere barn jeg har kroppen full. Fotball er best! Lars er kul! Vi er gruppe fire! Ntnu er best!
Huuuuuuuuumor forlenger livet!-Det er sant!!! minecrat er det beste spillet av alle spill i verden det eier! Jeg heter Emil og skriver en komentar(på en måte). I shot my arrows in the air some times says aaoo creeper skao!! Hvor mange er klokka? Ikke gå men les denne komentaren! Hvor mye kan jeg skrive? Jeg er på gruppe 4!-Altså gruppe frankrike!! Nå skriver jeg komentar Hallo alle sammen! Håper du får en fin tur på museet! håper du leser dette men det har du sikkert allerede gjort!!!! Hadde.-Oops! Jeg skrev feil jeg mente hade. Forresten kan jeg viske ut hvis jeg skriver feil?

sara 04 jul 2011

hei

Legg igjen en kommentar