NTNU Vitenskapsmuseets blogger

Helkansæter

By Arnfinn Rokne

I dag ble det en lang tur i marka med masse gåing og trette bein. Vi tok bussen fra museet og opp til Byåsen Butikksenter. Arnfinn fortalte litt om Sverresborg og så kikka vi etter spor etter både mennesker og dyr langs veien. Vi fant en hulvei, steingjerder, hørte om da Theisendammen brast og kikka litt på strandlinja. Ved Balidammen kikka vi etter bever og fant masse spor etter den. Noen så også den nye beverhytta ved vannet. På Helkansæter var det full fart med leking, fanging av rumpetroll, opptenning med flintstål, laging av buer og innsamling av planter. Vi grilla pølser og lagde pinnebrød.På vei ned igjen viste Lise Mariann oss  mange kullgroper der hun tok prøver med jordbor for å finne ut hva som var under bakken. Til slutten prøvde vi å finne resten av et 1700 år gammelt hus ved Lavollen.