NTNU Vitenskapsmuseets blogger

12. desember: «Skovmoser»

By Magni Olsen Kyrkjeeide

Om du er av dem som faktisk bruker ekte mose (les: ikke lav) i dine juledekorasjoner og ikke har samlet selv, har du kanskje kjøpt en pakke mose på nærmeste blomsterbutikk. På den står det antakeligvis skovmoser, fordi den er danskprodusert og inneholder arter som ofte vokser i skogen. I disse pakkene er det faktisk mose (må ikke forveksles med posene med grått og tørt innhold, da er det lav igjen).

Bak dagens moseluke er det et mosetips. Om du har samlet mose selv eller kjøpt den på butikken, putt den i fryseren når du er ferdig med den da vel. Da kan bruke den om igjen neste gang du skal dekorere. Bra for lommeboka og miljøet! NB! Jeg har ikke testet dette selv, men mange arter tåler godt å fryse litt, for deretter å vokse normalt igjen når de tiner.

På denne bloggen har det blitt pyntet med "perler i mosen": http://jillremme.blogspot.no. Er det finere enn ugler i mosen?