NTNU Vitenskapsmuseets blogger

Ut i solen, opp i trærne

By Arnfinn Rokne

Dagens tur gikk først med buss til Byåsen Butikksenter, så fikk vi skyss opp til Baklidammen. Vi såg forskjellige ender med søte, små andunger langs dammen. Etterpå leita vi etter beverspor langs vannet og til slutt så fant vi beverhytta også.  Mange samla inn insekter langs veien også, og spesielt de blå vannnymfene var populære. På Helkansæter grilla vi påølser og pinnebrød, leika, undersøkte dammen, fanga rumpetroll og hadde botanikkinnsamling. Det tok tid å få fyr på bålet fordi vi prøvde med flintstål og forstørrelsesglass. Glasset fungerte nesten, men det kom så mange skyer hele tida at til slutt fant vi fram en fyrstikk og tente på med den i stedet.

Etterpå gikk vi og leita etter spor i naturen og fant kullgroper, eit 1700 år gammel hustuft og spor etter hesten som dreiv treskemaskina på Lavollen. Når vi kom på museet igjen begynte vi å forske på alt det vi samla inn, og det skal vi fortsette med i morgen også.