NTNU Vitenskapsmuseets blogger

Arkeologisk utgraving på Kalvskinnet

By Guro Jørgensen

I dag har vi hatt utgraving. Først snakket Guro litt om arkeologi og om hvordan vi skulle grave og dokumentere. Etterpå delte vi oss i to grupper. Den ene ble igjen inne på museet for å se på ekte arkeologiske funn sammen med Jenny, som er arkeolog og jobber med å holde orden i museets arkeologiske magasin. Den andre gruppa ble med Guro og Lise Mariann ut for å grave i ekte middelalderjord. Etter lunsj byttet vi.

Det var mye iherdig graving og sålding, og det dukket opp mange funn. Hannah fant et kjevebein med tenner i fra en gris, Jakob fant et emne til en kam av horn og Veronica fant en ganske stor hjørnetann som kan stamme fra enten villsvin eller tamgris. For øvrig var det mange små fragmenter av keramikk – noen med glasur og mønster på, gulvfliser av keramikk, rygghvirvler fra fisk, skjell og masse husdyrbein og dyretenner.

Vi avsluttet dagen med å vaske og sortere alle funnene. Det var nok første gangen dyretennene så en tannbørste!